A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ 2019. május 21-23-ig „Kihívások a fogyatékkal élő embertársainkkal” címmel három napos szakmai konferenciát szervezett, azzal a céllal, hogy olyan szakemberek munkáját mutassák be, akik nap, mint nap a sérült gyermekek, felnőtt emberek életét segítik.

 A programokon összesen 106 fő érdeklődő jelent meg, akik között akadtak szülők, szakemberek valamint a civil fenntartók és társintézmény munkatársai.

 

 Számos külsős előadó, szekcióvezető vállalt szereplést a workshopon. A jelenlétükkel is bizonyították, hogy mennyire szívügyük ez a terület. Többek között részt vett Dr. Horváth Zsolt az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány szakmai vezetője; jelen volt Dr. Balázs-Földi Emese a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Főiskola adjunktusa; Nagy Lajos az Aura Segítő Kutya Alapítvány kutyakiképzője segítő kutyájával és még sokan mások a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ dolgozói közül, többek között Ferencziné Kun Beáta intézményvezető és Bodnárné Rácz Erika intézményvezető- helyettes is.

 

 Tudásukkal nagyban hozzájárultak olyan ismeretek átadásához, amely nagyfokú segítséget nyújt az ezen a területen dolgozó egészségügyi, pedagógiai, szociális munkatársaknak.

 

 Az előadások megmutatták milyen sokszínű és összetett ez a munka, amit a mindennapokban intézményünk dolgozói végeznek, és amely a sokévi tapasztalat eredménye. Nagyon fontosnak tartják a szakmai tapasztalatcserét, mellyel egymás munkáját tudják segíteni.

 

 Jövőbeni tervek között szerepel, hogy hagyományteremtő módon minden évben egy alkalommal hasonló szakmai napokat szervez intézményünk.

 

  

Ferencziné Kun Beáta intézményvezető

Debreceni Szociális Szolgáltató Központ