A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ székhelyintézménye fennállásának 55 éves évfordulóját ünnepelte az idén, amely alkalmából nagyszabású Gála Ünnepséget rendezett 2019. május 31-én a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében.

Az Intézmény célja volt, hogy méltó módon megemlékezzen az elmúlt időszakról, és megmutassa, hogy a fogyatékkal élők ellátása napjainkban is nagyon aktuális téma.

Az ünnepség fővédnökeként jelen volt dr. Verdó György a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú- Bihar Megyei Kirendeltségének Igazgatója, aki pozitívan értékelte az Intézményben folyó szakmai munkát, amit az Intézmény munkatársai egy kiadvány formájában is megjelentettek a közösen összeállított munkáikból és tapasztalataikból. A kiadvány címe:” Itt élünk, így élünk, így fogadj el!”- a fogyatékos ellátás múltja, jelene, jövője. A 132 oldalas tanulmány hűen tükrözi az egészségügyi- szociális- pedagógiai szakemberek jelenlétének fontosságát a súlyosan- halmozottan sérült gyermekek és fiatalok mindennapjaiban.

Köszöntő beszédet mondott még Ferencziné Kun Beáta a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ Intézményvezetője, aki örömmel jelentette be az ünnepségen az Intézmény új alapítványának a Szívünk Hangja a Fogyatékkal Élőkért bejegyzését. Köszöntő beszédében elmondta, hogy munkájukban egyre nagyobb szerep jut a fejlesztéseknek, amely komplex és egyénre szabott. A fogyatékkal élők szakellátása napjainkban is nagyon aktuális téma, jelenleg is nagy változásokon megy keresztül.         

Köszöntőt mondott még Dr. Suller Attiláné a Fény Felé Alapítvány Elnök Asszonya és Dr. Horváth Zsolt is, aki az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány kiemelkedő szakmai munkatársa.

A programok között elengedhetetlen volt az integráció hangsúlyozása is.

Az Intézmény lakói és fejlesztő pedagógiai munkatársai egyedi és különleges műsorszámokkal készültek az ünnepség résztvevői számára, valamint a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 3. osztályosaival és a Közép Utcai Óvoda SNI gyermekeivel is készítettek zenés- táncos produkciókat, amelyek megtekintése során szem nem maradt szárazon.

A közel 200 fő vendég részvételével megvalósult nagyszabású rendezvény az Intézmény segítő szándékú adományozói révén valósulhatott meg.

A Debreceni Szociális Szolgáltató Központ vezetősége és munkatársai bíznak abban, hogy a legközelebbi kerek évfordulójukat ugyanilyen méltó módon és ilyen nagyszerű összefogással tudják majd megvalósítani.

 

Debreceni Szociális Szolgáltató Központ

Ferencziné Kun Beáta intézményvezető