Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltség

Debreceni Reménysugár Gyermekotthon

Az intézmény elérhetősége:
Intézményvezető: Stefán Györgyné
Székhely: 4027 Debrecen Ibolya utca 22.
Postacím: 4027 Debrecen Ibolya utca 22.
Telefon: (52) 414-630; (52) 486-201
Fax: (52) 427-356
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://www.remenysugarotthon.hu/

térkép

 

Debreceni Reménysugár Gyermekotthon intézményének rövid bemutatása

A Debreceni Reménysugár Gyermekotthon hét gyermekotthonból és egy 7 családot magában foglaló nevelőszülő hálózatból áll. Az intézmény ellátási területe Debrecen Megyei Jogú Város és Hajdú-Bihar megye közigazgatási körzete. Újszülött kortól nagykorúvá válásukig, illetve utógondozói ellátottként összesen 310férőhelyen - gondoskodik az intézményben elhelyezett családjuk nélkül, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekekről. A gyermekek elhelyezését meghatározzák életkoruk és az is, hogy vannak-e testvérei. 

AKülönleges Ellátást is Nyújtó Gyermekotthon az intézmény központjában (Debrecen, Ibolya u. 22. szám alatt) található, itt újszülött kortól 18 éves korig 40 férőhelyen gondoznak főként egészséges, de esetenként sérült, fogyatékos gyermekeket is. Hat gyermekotthonban összesen 24 lakásotthonban látja el a gyermekek gondozását. A lakásotthonok Debrecen, Hajdúszoboszló ,valamint Hajdúböszörmény területén található kertes házak.

Két debreceni egység feladata eltér a többitől, itt fiatalkorú és gyermekkorú anyák élnek gyermekeikkel. A lakásotthonokban családias kereteken belül biztosítják a gyermekek teljes körű ellátását. Az intézményben dolgozó szakemberek különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy ezek a korábban nagyon hányatott sorsú gyermekek segítséget kapjanak a korábban átéltek feldolgozásához és a lakásotthonban állandóságot, biztonságot találjanak. Az intézmény által működtetett nevelőszülői hálózatban 7 nevelőszülői családban 28 férőhelyen gondoskodnak gyermekekről.

 

Módosítva: 2018.12.06.