Az intézmény elérhetősége:
Intézményvezető: Dr. Dohány László
Cím: 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1.
Tel/Fax: +36- 52-382-657, +36-52-570-529
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

térkép

HSZSZK SZMSZ

Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

 * 4080 Hajdúnánás, Fürdő utca 1, (+36 52 382 657

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  

INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ

  

A Hajdú- Bihar Megyei Önkormányzat által alapított Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. 1997-ben kezdte meg működését. A tulajdonos megyei önkormányzat döntése alapján 2007 szeptemberétől beolvasztotta a hajdúnánási székhelyű társaságba a Nyíradonyi Ápolási Otthon Közhasznú Társaságot, majd 2008. március 1-től a balmazújvárosi és a mikepércsi szociális intézményeket is a Kft. fenntartásában működtette.

A Hajdúnánás, Fürdő u. 1. szám alatt 2001. november óta működik az idősek otthona, ez volt egyben a nonprofit kft. székhelye is.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, mint új fenntartó 2016. október 1-től a Debreceni Csökkentlátók Otthona jogutódjaként Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ néven működteti az intézményt. 

Az intézményt alapító és irányító szerv neve     Emberi Erőforrások Minisztériuma

és székhelye:                                                        1054 Budapest, Akadémia u. 3

                                                                                 

Középirányító szerv neve és székhelye:                Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

                                                                             1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

 

Fenntartó szerv neve és székhelye:                       Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

                                                                              1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

Fenntartó megyei szervének neve és székhelye:           Szociális és Gyermekvédelmi                                                                                               Főigazgatóság

                                                                                Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltsége

 4024 Debrecen, Piac u. 54.

 

A székhely továbbra is a Hajdúnánás, Fürdő u. 1. szám alatti intézmény maradt. A telephelyek tekintetében változások következtek be, kikerült a Mikepércsi Humán Szolgáltató Központ, telephelyként működik tovább a jogelőd Debreceni Csökkentlátók Otthona. Az intézmény a székhely mellett ezen időponttól 6 telephelyen nyújtotta szolgáltatásait a bentlakásos intézményi ellátást igénylők részére. 2019. január 1-től az intézmény hajdúnánási telephelye már nem látja el a fogyatékos személyek nappali ellátása alapszolgáltatást. 2019. május 1-től pedig az intézmény nyíradonyi telephelye átadásra került a Református             Egyház számára.

 

Jelenleg az intézmény az alábbi feladatokat látja el:

 

1./  Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ (székhely)

      (4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1)

Idősek otthona

(Ellátási területe: országos)

109 fő

2./ Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon (telephely)

     (4080 Hajdúnánás, Magyar u. 46.)       

Ebből:

Fogyatékos személyek otthona         

Pszichiátriai betegek otthona

(Ellátási területe: országos)                 

 

81

 

 

45 fő

36 fő

3./ Debreceni Humán Szolgáltató Otthon (telephely)

(4032Debrecen, Nagyerdei krt. 100.)

Fogyatékos személyek otthona

(Ellátási területe: Észak-Alföldi Régió: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs Szatmár-Bereg Megye)

 

110 fő

4./ Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon I. (telephely)

     (4060 Balmazújváros, Nagyhát tanya 28.

Ebből:

Idősek otthona

Fogyatékos személyek otthona              

(Ellátási területe: országos)

 

150 fő

 

 

 50 fő

100 fő

5./ Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon II. (telephely)

     (4060 Balmazújváros, Nagyhát tanya hrsz. 0260/43.

Fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye

(Ellátási területe: országos)

40 fő

 

 

A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást biztosítunk, amely az ellátott szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

A fizikai, egészségügyi ellátáson kívül szociális és terápiás csoportokat is működtetünk. Az ellátottakkal a csoportokban foglalkozó szakemberek szakképzettségük folytán fontosnak tartják a mindennapi munkájuk során a család funkcióinak betöltésére való törekvést. A szocializációs funkció tekintetében segítünk az ellátottaknak a szűkebb és tágabb külvilággal való kapcsolattartásban, legyen szó akár hivatalos ügyintézésről vagy éppen a bevásárlásban nyújtott segítségről.

Az intézményben mindenkinek lehetősége van a szabad hitélet gyakorlására. Minden hónapban istentiszteletet tartanak a helyi lelkipásztorok az intézményen belül.

Az intézmény házirendje az együttélés alapvető szabályait tartalmazza az ellátás zavartalan biztosítása és nyugodt harmonikus légkör kialakítása érdekében. A házirendet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltsége hagyja jóvá.

A közösségi aktivitás erősítéséről a szociális - és terápiás munkatársak gondoskodnak, akik naponta változatos foglalkozásokat tartanak az ellátottak igényeikhez igazodva és intézményi rendezvényeket, közös főzéseket, kirándulásokat szerveznek meg, ezáltal is színesítve az intézményben lakó ellátottak mindennapjait. Célunk, hogy az ellátottak a legmegfelelőbb ellátásban részesüljenek, mind egészségügyi, mind mentális alapon. Ezen felül szeretnénk, hogy intézményünkre otthonként tekintsenek, örömmel töltsék szabadidejüket a foglalkozásokon. Érdeklődésüknek megfelelően szervezünk programokat, rendezvényeket, ezzel is színesítve a hétköznapokat. Kirándulásokat-, közös főzéseket szervezünk és minden érdeklődési körre nyitottak vagyunk, mellyel színesíthetjük az ellátottak életét.

Fontosnak tartjuk a családdal, hozzátartozókkal való kapcsolatépítés erősítését. Nem csak látogatási időben, de közös rendezvényekre is invitáljuk őket, ezzel is építve a közösséget.

Az érdeklődök hétköznaponként megnézhetik intézményünket személyesen is.

 

Intézményi elhelyezéshez az alábbi linken tölthetik le a kérelmet és áttekinthetik, a házirendet, megállapodás tervezetet:

https://hajdubihar.szgyf.gov.hu/index.php/intezmenyek/szocialisintezmenyek/dcso

 

 

SZÉKHELY: IDŐSEK OTTHONA

4080 Hajdúnánás Fürdő utca 1.


Intézményvezető:     Dr. Dohány László

    Mobil:                  +36 30 171 7015

Telefon:                +36 52 382 657

   Fax:                        +36 52 570 529 

   E-mail:               Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együtt járó szellemi-, fizikai problémák sok családnak okoznak nehézséget. Végtelen türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti. A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást. Emiatt is szükséges egy olyan intézmény választása, mely az idősek minden egészségügyi-, mentális- és társasági igényét kielégíti, ahol biztonságos környezetben napi 24 órás felügyeletet biztosítanak számukra.

Az integrált intézmény székhelye 109 fő részére biztosít idősotthoni ellátását. Az Idősek otthonán belül a demencia körébe tartozó középsúlyos vagy súlyos kórképpel rendelkező személyek tartós bentlakásos ellátását is biztosítja.

Az intézmény a vasút állomástól 500 m –re, közvetlenül a városi fürdő szomszédságában található.

Hat ápolási egységben háromszemélyes szobák vannak kialakítva az ellátottak részére. Minden ápolási egység rendelkezik két zuhanyzóval és két illemhellyel. Minden emeleten található egy mozgáskorlátozott személyek részére kialakított fürdő és illemhely. Az épület akadálymentes, az egyes szintek közötti közlekedést lift segíti. A földszinten található négy darab egy személyes lakóegység fürdőszobával.

Az akadálymentes környezet kialakítása megoldott. A földszinten 20 férőhelyes idős, demens ellátottak részére kialakított ápolási osztály található. Az épülethez pihenő park és kert is tartozik. Az udvar adottságai révén lehetőség van közös kerti főzésre-, sütésre, foglalkozások-, rendezvények megtartására és a pihenni vágyó ellátottak is szabadon élvezhetik a szép környezetet.

Az Idősek Otthona rendelkezik ebédlővel, kiszolgáló helyiséggel, főzőkonyhával, orvosi szobával, betegszobával, nővérszobával, intimszobával, valamint társalgókkal. Az ellátottak részére kialakított könyvtárszoba, kiváló lehetőséget nyújt a közös foglalkozások megtartására, az egyéni beszélgetések lebonyolítására, közös mozi délutánra, ezen felül a könyvek kedvelői is szabadon olvashatnak a folyamatosan bővülő könyvekből, folyóiratokból.

Az ebédlőben kihelyezett számítógép által a nap bármely szakában informálódhatnak a világhálón, kapcsolatot tarthatnak a távoli rokonokkal, ismerősökkel, ha szükséges ehhez segítséget is kérhetnek a szociális munkatársaktól.

Az intézményben biztosított a szabad vallásgyakorlás. Az ellátottak érdekvédelme az Érdekképviseleti Fórumon és az Ellátottjogi Képviselőn keresztül biztosított.

 

Szolgáltatások:

·        teljes körű ellátás (napi ötszöri étkezés diéta esetén is, szükség szerint ruházattal, illetve textíliával való ellátás, mentális gondozás, egészségügyi ellátás, valamint lakhatás),

·        heti kétszer háziorvosi rendelés,

·        heti egyszer pszichiátriai szakrendelés,

·        szakrendelésekre kísérés,

·        mozgásterapeuta általi egyéni és csoportos kezelés,

·        ruházat és textília tisztítása, javítása,

·        mentális állapot szinten tartása-, fejlesztése

 

Mobilizálás

Nagyon fontos az intézmény számára az ellátottak mobilizálása, amiben nagy segítséget nyújt a mozgásterapeuta

 

Foglalkoztató programok:

Az intézményben az ellátottak részére éves, havi és napi foglalkozási terv készül. Az intézmény törekszik a személyre szóló foglalkoztatásra, illetve arra, hogy minden ellátott valamilyen szinten részese legyen a foglalkoztatási programnak.

 

Foglalkoztató programok az otthonban:

·      memóriafejlesztés,

·      nótakör,

·      szellemi vetélkedők,

·      színház-mozi-, múzeumlátogatás,

·      kirándulás,

·      főzőcskézés a szabadban,

·      kreatív foglalkozás,

·      zeneterápia,

·      intézményi rendezvények (Farsang, Idősek hete, stb.).

 

Éves programjaink, rendezvényeink többek között:

·      farsangi mulatság,

·      nemzeti ünnepeken való megemlékezés,

·      idősek hete,

·      adventi ünnepség,

·      karácsony megünneplése,

·      kirándulás,

·       kerti sütés-főzés. 

 

A Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ a székhely mellett, 4 telephelyen nyújtja szolgáltatásait a bentlakásos intézményi ellátást igénylők részére.

 

1./ Telephely: Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon

4080 Hajdúnánás, Magyar utca 46.

 

Telephelyvezető: Simon Viktória

Telephely: 4080 Hajdúnánás Magyar u. 46.

Telefon:+36 52 570 525

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A HSZSZK hajdúnánási telephelyén közép-súlyos értelmi fogyatékos személyek és pszichiátriai betegek bentlakásos ellátása történik.

Városi szinten fontos szerepet tölt be az intézmény a szakellátás területén, mivel 36 fő pszichiátriai beteg és 45 fő fogyatékos személyek tartós bentlakásos ápolását-gondozását végzi.

A HSZSZK Hajdúnánási Humán Szolgáltató Otthon szolgáltatásai körébe tartozik a fogyatékos személyek és pszichiátriai betegek ápolást, gondozást nyújtó ellátása, valamint a fejlesztő foglalkoztatás. Az intézmény feladata a szakellátás biztosítása a szolgáltatást igénybevevők részére.

Az intézmény tömegközlekedési eszközzel megközelíthető, de a város szélén helyezkedik el. Debrecenből, illetve Nyíregyházáról érkezőknek a buszmegálló 500-700 méterre van az intézménytől. Az épület építészeti megoldásai részben akadálymentesek. Az intézmény rendelkezik ebédlővel, tálaló konyhával, orvosi szobával, nővérszobával, kiszolgáló helyiséggel, valamint társalgóval. Bútorzata, berendezési és felszerelési tárgyai az életvitelhez szükséges körülmények megfelelnek. Az épülethez parkosított udvar is tartozik, ahol sport, park, filagória, kialakított főzőhely, pihenő padok találhatóak. Az ellátottak mozgásigényüket kisebb nagyobb sporteszközökkel elégíthetik ki (ping-pong asztal, gokart, kosár és röplabda pálya, boksz-zsák, és különböző labdák). Az ebédlő a rendezvényeken helyszínként funkcionál. Az ellátottak szobánként nemek szerint kerülnek elhelyezésre. A Fogyatékos Személyek Otthonában lévő lakószobák száma 17 db, a törvény által meghatározott (6 m2) feltételek szerint. A fürdőszobák száma 4, melyek mind akadálymentesítetten vannak kiépítve. A Pszichiátriai Betegek Otthonában 11 db lakószoba van. A fürdőszobák száma 3, melyekből 1 akadálymentesített. A társalgó kb. 30 m2 nagyságú, ideális foglalkozások megtartására, az intézményi műsorok előkészítésére és a próbák megtartására. Napközben tökéletes helyszín olvasásra, tévénézésre, beszélgetésre.  Az Érdekképviseleti Fórum képviseli a lakók érdekeit. Az intézmény a szolgáltatásait úgy szervezi és biztosítja, hogy az ellátottjai minél tovább megőrizhessék önállóságukat, önellátó képességeiket. Segítséget nyújt abban, hogy megtartsák családi és egyéb közösségi kapcsolataikat. Színvonalas programokkal, rendezvényekkel megszínesítik az ellátottak életét, ezzel is kapcsolatot teremtve a külső környezet felé.

Az ellátottak egész évben színvonalas műsorokkal kedveskednek vendégeiknek.

 

Programjaink többek között:

·         „Alkossunk együtt”

·         Magyar-kultúra napja

·         Valentin nap

·         Farsang

·         Nőnap

·         Nemzeti ünnepi megemlékezés

·         Katolikus vallási nap Hajdúdorogon

·         Fordított nap

·         Anyák napja

·         Hozzátartozó találkozó

·         Nyári szabadtéri programok (sütés, főzés, strandolás, fagylaltozás)

·         Karácsonyi ünnepség

·         Óévbúcsúztató: Zenével, tánccal 

 

2./ Telephely: Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

Debreceni Humán Szolgáltató Otthon

4032 Debrecen Nagyerdei körút 100.

Telephelyvezető: Kovácsné Kucskár Judit

Telephely: 4032 Debrecen Nagyerdei krt. 100.

Telefon: +36 52 418 440

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 67. §-a alapján ápolást, gondozást nyújtó intézménynek, azon belül fogyatékos személyek otthonának minősül. Az intézmény ellátottai látásfogyatékosok. A HSZSZK Debreceni Humán Szolgáltató Otthon célja az önálló életvitelre már nem képes, általában időskorú látásfogyatékos intézményi ellátottak elemi szükségleteinek biztosítása, egészségügyi ellátása, pszichés egyensúlyban tartása. Az általános egészségügyi állapot javítása, illetve szinten tartása, valamint állapotrosszabbodás megakadályozásán túl az intézmény feladata a hozzátartozókkal történő kapcsolattartás erősítése, családias légkör megteremtése.

Az intézmény törekszik olyan rendezvények szervezésére, amelyek életkoruknak megfelelő kikapcsolódást és kulturális élményt biztosít számukra. Az épület akadálymentes, az egyes szintek közötti közlekedést lift segíti. A helységeket az intézmény bútorozza be. Kétszemélyes szobák bútorozottan állnak az ellátottak rendelkezésére. Minden szobához tartozik telefon és nővérhívó berendezés.

 

A telefonszolgáltatás „Barangoló” kártyával vehető igénybe. Az intézményvezető engedélyével, a szolgáltatóval kötött egyéni szerződés keretében, saját költségre, televízió is beköttethető a lakószobákba. Az intézmény közös helyiségei, közé tartozik: a társalgó, a foglalkoztató helység, a teakonyha, az ebédlő.

Szolgáltatások:

·        teljes körű ellátás (napi ötszöri étkezés diéta esetén is, szükség szerint ruházattal, illetve textíliával való ellátás, mentális gondozás, egészségügyi ellátás, valamint lakhatás),

·        heti kétszer háziorvosi rendelés,

·        heti egyszer pszichiátriai szakrendelés,

·        szakrendelésekre kísérés,

·        fizikoterápiás kezelés,

·        fodrász,

·        ruházat és textília tisztítása, javítása.

 

Figyelmet fordítunk arra, hogy az ellátottak szabadon gyakorolhassák vallásukat. Az ellátottak érdekvédelme az Érdekképviseleti Fórumon és az Ellátottjogi Képviselőn keresztül biztosított. Az intézmény saját konyhával nem rendelkezik, az étkezés külső beszállító által kerül biztosításra, ezen belül a napi háromszori, melyből legalább egyszer meleg étkezés, valamint többféle diétás és kiegészítő étkezés is biztosított.

 

Megközelíthetőség:

Az intézmény tömegközlekedési eszközökkel (autóbusz, villamos) kiválóan megközelíthető.

  • A vasútállomástól az 1-es számú villamossal (Klinikák megállóhely), valamint a 10-es, 16-os számú autóbusszal (Szociális Otthon megállóhely), a Segner tér irányából a 12-es, 13-as és 26-os számú autóbusszal (Szociális Otthon megállóhely), ill. a Böszörményi út irányából a 24-es számú autóbusszal (Klinikák megállóhely) érhető el.
  • Az intézmény Debrecen kellemes, zöldövezeti környezetében a Nagyerdőn helyezkedik el.
  • A HSZSZK. Debreceni Humán Szolgáltató Otthon 1966-ban épült, 110 fő számára nyújt ellátást. Férfi, női, illetve házaspári osztályok kerültek kialakításra. Az intézmény 55 darab 2 ágyas lakószobával rendelkezik.

 

Bekerülési feltételek:

 

  • Intézményi elhelyezését kérheti az a személy, aki 18. életévét betöltötte, látásfogyatékos, látásélesség csökkenése meghaladja a 67 %-ot.
  • Önálló életvitelre képtelen vagy csak folyamatos segítséggel képes.
  • Budapesti Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály által kiadott szakértői vélemény, mely szerint a kérelmezőnek ezt az ellátási formát javasolják.
  • Pszichiátriai, illetve szenvedély betegségben nem szenved.
  • Bejelentett Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakó-, vagy tartózkodási hely.

 

3./ Telephely: Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon I.

 4060 Balmazújváros Nagyhát tanya 28.

Telephelyvezető: Czakó Tamás

Telephely: 4060 Balmazújváros Nagyhát tanya hrsz.: 0260/39.

Telefon:+36 52 721 057

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Fogyatékos Személyek Otthona, (mint ápolást, gondozást nyújtó bentlakásos intézmény) biztosítja a szakosított ellátást igénylők számára a szükséges ápolást, gondozást, foglalkoztatást.  Férőhelyek száma: 100 fő

A Fogyatékos Személyek Otthona az ellátást igénybe vevő felnőtt korú értelmi fogyatékkal élő emberek teljes körű ellátását végzi. A gondozás során biztosítjuk az igénybe vevő korának, egészségi állapotának megfelelő fizikai és egészségügyi ellátást, pszichés gondozást, valamint a szocioterápiás foglalkoztatást. Az intézmény hosszú távú célja a lehető legszélesebb körű integráció elérése a normalizáció, az autonómia elvének figyelembevételével, melynek révén az ellátást igénybe vevő személyeket hozzásegítjük a társadalmi életbe való beilleszkedéshez. Annak érdekében, hogy az ellátottak esélyegyenlősége javuljon, hátrányaik csökkenjenek, olyan szolgáltatásokat nyújtunk, melyek humanizált, modernizált, az európai normáknak is megfelelő, az egyéni elvárások és szükségletek figyelembevételén kialakított programokon alapulnak.

 

A céljaink megvalósulását elősegítő programok az ellátottak meglévő képességeit hangsúlyozzák, elősegítik olyan mechanizmusok kialakítását, melyekben önálló döntéshozatal és felelősségvállalás működik, és nem utolsó sorban felkeltik az egyén belső igényeit is. 

 

 4./ Telephely: Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon I.

4060 Balmazújváros Nagyhát tanya 28.

Telephelyvezető: Czakó Tamás

Telephely: 4060 Balmazújváros Nagyhát tanya 28.

Telefon: +36 52 721 057 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  

A Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Idősek Otthona az ország egész területéről fogad ellátottakat. Az intézmény 50 férőhelyen időskorú személyeket lát el.

 

Az intézmény célja, hogy az időskorú személyek részére a legmagasabb szintű és egyénre szabott, kliens centrikus ellátást nyújtson. Az Idősek Otthona a teljes körű ellátás biztosításának keretében gondoskodik az ellátottak étkeztetéséről, egészségügyi ellátásáról, lakhatási feltételek optimális szintű biztosításáról, mentálhigiénés ellátásról, terápiás és fejlesztő foglalkoztatásáról, valamint társadalmi integrációjuk megteremtése érdekében programok, rendezvények szervezéséről, illetve a társadalmi élet színterein való részvétel biztosításáról. Az Otthon célja, hogy az ország egész területéről jelentkező, ellátást igénylőszemélyeknek olyan nyugodt, kiegyensúlyozott, családias jellegű, szükségleteik és fizikai és mentális állapotukhoz igazodó, teljes körű ellátást nyújtson, amely a folytonosan megújuló szakmai tudáson, valamint az emberi tiszteleten és tolerancián alapul. Az intézmény fontosnak és nélkülözhetetlennek tartja a hospice szemléletű ellátás meghonosítását, az ember holisztikus megközelítésének gyakorlati megvalósítását.

 

 5./ Telephely: Hajdúsági Szociális Szolgáltató Központ

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon II.

4060 Balmazújváros Nagyhát tanya hrsz. 0260/43.

 

Telephelyvezető: Czakó Tamás

Telephely: 4060 Balmazújváros Nagyhát tanya hrsz.: 0260/39

Telefon: +36 52 580 696

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Fogyatékos Személyek Rehabilitációs Intézményében enyhén, illetve középsúlyos értelmi fogyatékkal élő személyek állandó és folyamatos ápolása, gondozása, és fejlesztése történik.

Férőhelyek száma: 40 fő

A rehabilitációs program célja az itt élő ellátottak társadalmi integrációjának előkészítése, elősegítése.

A rehabilitációs ellátás keretében biztosítjuk az ellátást igénybe vevők bentlakásos ellátását, napi gondozását, szükség esetén ápolását.

Mentálhigiénés ellátás keretében gondoskodunk az egyéni képességek fejlesztéséről, a pszichés gondozásról, az egyén autonómiájának érvényesüléséről. A felelős ápolói és mentálhigiénés rendszer az alapja, az otthonban bevezetett családmodellnek, amely nagyobb odafigyelést, családias kapcsolatokat feltételez ellátott és gondozó között, s amely hatékonyan segíti az ellátottak gondozást, fejlesztését.

A képességek, készségek fejlesztésének hatékonyságát terápiás programok segítik.

Biztosítjuk ellátottjaink részére a szocioterápiás, illetve fejlesztő foglalkoztatás programokba való részvétel lehetőségét, elősegítve ezzel az integrációs törekvéseket, a szabadidő hasznos, és aktív eltöltését.

 

Amennyiben szeretnék intézményünket személyesen is megtekinteni, hétköznaponként 800 és 1600 óra között van rá lehetőség. Amennyiben a vezetőkkel szeretnének beszélni, kérjük a megadott elérhetőségen egyeztessen időpontot.

 

 

                                                                                              Dr. Dohány László

 

                                                                                                intézményvezető