Az intézmény elérhetősége:
Megbízott intézményvezető Ujvárosi József
Cím: 4130 Derecske, Sas u. 1.
Telefon: +36-54-721-055, +36-70-505-02-05
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


térkép

 

BESZI Derecskei Humán Szolgáltató Otthon

Cím: 4130 Derecske, Morgó tanya 1.

Telefon: +36-54-410-020

 

BESZI Debreceni Terápiás Ház

Cím: 4031 Debrecen, Kishegyesi út 88.

Telefon: +36-52-478-338

 

BESZI Komádi Humán Szolgáltató Otthon

Cím: 4138 Komádi, Fő utca 222-224.

Telefon: +36-54-545-040

 

BESZI Bodza Lakóotthon

Cím: 4138 Komádi, Fő utca 222-224.

 

BESZI Cédrus Lakóotthon

Cím: 4138 Komádi, Fő utca 222-224.

 

BESZI Gesztenye Lakóotthon

Cím: 4138 Komádi, Fő utca 222-224.

 

BESZI Platán Lakóotthon

Cím: 4138 Komádi, Fő utca 222-224.

 

A Bihari Egyesített Szociális Intézmény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 67.§-a alapján ápolást, gondozást nyújtó intézménynek, 72. §-a alapján rehabilitációs intézménynek és a 85/A. §-a alapján ápoló-gondozó lakóotthonnak minősül.

Az intézmény ellátási területe országos.

Az intézmény az ellátási területén végzi:

- a nagykorú, krónikus pszichiátriai betegek ápolását, gondozását, akik az ellátás igénybevételének időpontjában akut gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, nem veszélyeztető állapotúak, valamint egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására segítséggel sem képesek,

- a pszichiátriai betegek rehabilitációs intézményében azon 18. életévét betöltött pszichiátriai betegek ellátását, aki rendszeres vagy akut gyógyintézeti kezelésre nem szorul és utógondozására nincs más mód,

- a nagykorú enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élők és más fogyatékossággal élők állandó és folyamatos ápolását, gondozását,

- a fogyatékos személyek rehabilitációs intézményében azoknak a fogyatékos, valamint mozgás-, illetőleg látássérült személyeknek az elhelyezését, akiknek oktatása, képzése, átképzése és rehabilitációs célú foglalkoztatása csak intézményi keretek között valósítható meg.

 

Az intézmény által biztosított szolgáltatások köre:

• Az intézmény biztosítja a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben előírt teljes körű ellátást (napi legalább háromszori étkeztetés, szükség szerinti ruházattal, textíliával való ellátás, mentális gondozás, egészségügyi szolgáltatás, lakhatás).

• Az intézmény több telephelyen saját konyhát üzemeltet, melyben a normál étkezés mellett lehetőség van a különböző betegségekkel összefüggő, az orvos által előírt diéták igénybevételére. 

• Az intézményben a rendszeres orvosi, szakorvosi ellátás biztosított. 

• Szabadidőben lehetőség van rádió, zene hallgatásra, TV-DVD nézésre, olvasásra a könyvtárban, a hitélet gyakorlására, sétára, pihenésre az intézmény parkjában. Ezen túlmenően az intézmény rendszeresen szervez programokat, melyen az intézmény bármely ellátottja részt vehet.

• Az intézmény az ellátottak meglévő képességeinek szinten tartása érdekében a szocioterápiás foglalkozási formák közül munkaterápiát, valamint terápiás és készségfejlesztő foglalkozásokat szervez, illetve fejlesztő foglalkoztatás keretében is lehetőséget nyújt a munkavégzésre az ellátottak számára. 

A foglakoztatási formák keretében az alábbi tevékenységek végzésére van lehetőség: papír ipari (boríték, tasak) készítés, kerámia (ajándék, dísztárgyak, edények) előállítás, fémipari munkák, (kábel fejtés, hulladék mentés), kézimunka, (szövés, fonás, hímzés, gyöngyfűzés, üvegfestés) konyhai kisegítő munkák, (zöldség, gyümölcs tisztítás, előkészítés, terítés- tálalás nélkül) kertészeti, park fenntartási, takarítási, mosodai kisegítői munkálatok, portaszolgálat, fóliahegesztés, festés, járőrszolgálat, seprűkötés.

• Az intézmény minden telephelyen mosodát működtet, ahol az ellátottak ruházatának, textíliájának mosása, vasalása, javítása történik.

A Bihari Egyesített Szociális Intézmény, Derecske Sas utca 1. szám alatt működő székhelyen 68 fő fogyatékkal élő személyt és pszichiátriai beteget gondoznak az alábbiak szerint:

- fogyatékossággal élő személyek ápoló-gondozó részlege: 31 férőhelyen

- fogyatékossággal élő személyek rehabilitációs részlege: 11 férőhelyen

- pszichiátriai betegek ápoló-gondozó részlege: 23 férőhelyen

- pszichiátriai betegek rehabilitációs részlege:    3 férőhelyen

 

A BESZI Derecskei Humán Szolgáltató Otthon, Derecske, Morgó tanya 1. szám alatti telephelyen az intézmény pszichiátriai betegek, illetve fogyatékossággal élő személyek részére biztosít tartós bentlakást nyújtó ellátást.

- Pszichiátriai betegek ellátása: 37 férőhelyen,

- Fogyatékossággal élő személyek ellátása: 49 férőhelyen.

 

A BESZI Debreceni Terápiás Ház, Debrecen, Kishegyesi út 88. szám alatti telephelyen az intézmény pszichiátriai betegek, illetve fogyatékossággal élő személyek részére biztosít tartós bentlakást nyújtó ellátást. Jelenleg a telephelyen fenntartó által elrendelt felvételi zárlat van érvényben.

- Pszichiátriai betegek ellátása: 200 férőhelyen,

- Fogyatékossággal élő személyek ellátása: 50 férőhelyen.

A BESZI Komádi Humán Szolgáltató Otthon, Komádi, Fő u. 222-224. szám alatti telephelyen a fogyatékossággal élő személyek részére biztosít tartós bentlakást nyújtó ellátást.

- Fogyatékossággal élő személyek ellátása: 137 férőhelyen.

A BESZI Bodza Lakóotthon, a BESZI Cédrus Lakóotthon, a BESZI Gesztenye Lakóotthon és a BESZI Platán Lakóotthon, Komádi, Fő u. 222-224. szám alatti telephelyeken a fogyatékossággal élő személyek részére biztosít tartós bentlakást nyújtó ápoló-gondozó lakóotthoni ellátást.

- Fogyatékossággal élő személyek ellátása: 12-12-12-12 férőhelyen.

 

 

Megközelíthetőség, környezet:

  Az intézmény Derecskén a város központjától nem messze jól megközelíthető, közművesített helyen helyezkedik el. Az épület új, modern, 3 szintes (2012-ben épült).

 

Módosítva: 2020.07.20.