Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének honlapján!

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a szociál- és nyugdíjpolitikáért, valamint a gyermekek és az ifjúság védelméért felelős miniszter irányítása alatt álló központi költségvetési szerv, amely közvetlenül vagy a területi szerveiként működő kirendeltségek útján látja el a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságról szóló 316/2012. (XI. 13.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdésében meghatározott szociális és gyermekvédelmi – elsősorban a szakosított szolgáltatásokat nyújtó intézmények tekintetében - fenntartói feladatait.

Hajdú-Bihar megyében állami fenntartásban három gyermekvédelmi és három integrált szociális intézmény működik.

Az integrált szociális intézmények 8 szakosított ellátási forma (fogyatékos személyek otthona, fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye, fogyatékos személyek ápoló, gondozó célú lakóotthona, pszichiátriai betegek otthona, pszichiátriai betegek átmeneti otthona, pszichiátriai betegek rehabilitációs intézménye, idősek otthona, szenvedélybetegek otthona) keretében összesen 1486 engedélyezett férőhelyen, valamint 1 alapellátás (jelzőrendszeres házi segítségnyújtás) nyújtásával 140 készülékkel biztosítanak szociális szolgáltatást.

A gyermekvédelmi intézmények 508 férőhelyen gyermek-és lakásotthonokban, továbbá 2 nevelőszülői hálózatban biztosítják a gyermekek részére a teljes körű ellátást.

Kirendeltségünk célja, hogy intézményeinkben a szolgáltatásainkat igénybe venni kívánó személyek részére az egyéni szükségletekhez igazodó ellátási formákat tudjunk felkínálni és biztosítani.

Honlapunkon tájékozódhat az intézmények által nyújtott szolgáltatásokról, segítséget kaphat ezen szolgáltatások igénybevételéről, amellett, hogy betekintést nyerhet az intézmények életébe, megtalálhatja a Kirendeltséggel és az intézményekkel kapcsolatos fontos információkat, elérhetőségeket, közérdekű adatokat.

A honlap használatához minden érdeklődőnek kellemes böngészést és hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

 dr. Tóthné dr. Tőkés Margaréta

főosztályvezető